El nostre centre participa enguany en tres projectes d´innovació aplicada i transferència del coneixement en la formació professional del sistema educativa, convocats en abril de 2011 per la Secretaria d’Estat d’Educació i Formació Professional.

Aquesta convocatòria permet als centres que imparteixen formació professional poder desenvolupar projectes d'innovació, en els quals es fomente la cooperació entre diferents centres o entre centres i empreses o entitats diverses, prioritzant la col·laboració amb les PIMES, tant en el terreny de la tecnologia, com de la gestió, l'organització i l'aprenentatge.
D'altra banda pretenen fomentar els intercanvis d'experiències entre centres i la mobilitat d'alumnes i professors, per a l'adquisició i millora de les seues competències en els àmbits que desenvolupa el projecte. També permetran establir xarxes de centres que imparteixen formació professional en el sistema educatiu per a fomentar iniciatives innovadores dins del sistema de formació professional educativa, tot açò per una millora en la qualitat i eficàcia de la formació.

Els tres projectes en els quals participa el nostre centre són:

Imprimeix

INNOVIAl llarg del curs 2013-2014, el nostre centre va entrar en contacte amb la empresa Innovi Medika, que recluta infermers valencians per a treballar en Finlandia. La proposta era estendre aquesta possibilitat als auxiliars d’infermeria. En un primer contacte els representants d’aquesta empresa visitaren el nostre centre i en la entrevista que mantinguérem ens expliquen que el que pretenen es reclutar alumnes que hagen finalitzat els estudis d'Auxiliar d’Infermeria per becar-los, endur-se’ls a Finlàndia on completarien la seua formació per tal d'obtindre el títol d’Auxiliar en Finlàndia i aprendre a comunicar-se en llengua finesa, oferint-los als qui superen els cursos, un contracte indefinit com a auxiliar d’infermeria.

Llegeix més:PROJECTE AMB INNOVI MEDIKA (Finlàndia)

Imprimeix

fira del beDesprés de l'experiència del curs passat i continuant en la dinàmica metodològica encetada pel nostre centre educatiu en els darrers anys, hem decidit prendre entre mans un nou projecte d'innovació, on l'objectiu prioritari es afavorir el emprenedurisme dels nostre alumnes, així com potenciar la economia social.

Llegeix més:PROJECTE INNOVACIÓ EL EMPRENEDURISME SOCIAL

Imprimeix

guatemalaEnguany encetem un Projecte de col.laboració amb la ONG Escoles Solidàries perquè alumnes del Cicle Superior d'Educació Infantil realitzen part de les seues pràctiques formatives a Guatemala, a la regió de El Quiché, als municipis de Playa Grande i Victoria La20. Durant una estança d'un mes, les alumnes realitzaran tallers sobre atenció a la infància per a mares i per a estudiants de magisteri. Esperem que aquesta col.laboració siga tan satisfactòria per als destinataris d'aquest projecte com per a nosaltres, i que la podem continuar i ampliar en successius cursos.

Imprimeix

FINESOS1El dimecres 5 de novembre visitaren el CIPFP La Costera de Xàtiva una delegació finesa per a discutir el reclutament d'auxiliars d'infermeria formats en aquest centre per a treballar en Finlandia.

Innovi Medika una empresa pública de la ciutat de Kotka, pretén seleccionar a alumnes del CIPFP La Costera que hagen finalitzat els seus estudis del cicle formatiu de grau mitja Cures d'Auxiliar d'Infermeria per a becar-los, endur-se-los a Finlàndia i formar-los en l'idioma fines, alhora que completen les matèries per a obtindre el títol fines d'aquestos estudis.

Llegeix més:VISITA D'UNA DELEGACIO FINESA PER A RECLUTAR TECNIS AUXILIARS D'INFERMERIA